Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

  • Japanse kappersscharen
  • Duitse kappersscharen
  • Knipscharen
  • Coupescharen
  • Effileerscharen
  • Trimscharen

Naast diverse soorten kappersscharen slijpen wij ook regelmatig chirurgische en medische scharen.

Ja, wij slijpen ook Japanse kappersscharen. Dagelijks slijpen wij Japanse merken zoals Kyone, Kasho, Mizutani, Joewell, Takai, Yoshida, Hasami, Yakuza, en Leader Cam. 

Mocht uw merk hier niet bij staan, geen probleem. De theorie en praktijk van het slijpen is hetzelfde.

Voor alle actuele prijzen voor het slijpen van kappersscharen kunt u kijken op:

Prijzen

Ja, wij slijpen ook op locatie. Wanneer we op locatie komen nemen wij zelf alle benodigdheden mee. Het enige wat wij nodig hebben is een werkblad/ tafelblad om de apparatuur op te plaatsen. Doorgaans nemen wij plaats in een keuken of eetruimte, een tafel in de wachtruimte of aan een balie.

Vanaf 3 scharen komen wij op locatie.

Wanneer we in uw salon komen slijpen duurt het ca. 5 tot 10 minuten per schaar voordat deze gebruiksklaar is. Wanneer de schaar gereed is kan deze direct gebruikt worden voor de eerstvolgende klant.

Tijdens het slijpen kunt u altijd gebruik maken van onze Kyone leenscharen. Zo hoeft uw werk nooit stil te staan.

Wij bieden 2 mogelijkheden aan op scharen op te sturen:

  1. via een envelop. Wij versturen u een envelop toe. Deze kunt u gebruiken om scharen via de post naar ons te sturen. Het envelop heeft een antwoordnummer. Deze wordt altijd automatisch naar ons adres gestuurd.
  2. via een pakket. Wij kunnen een DHL label aanmaken en met u delen. Dit label kunt u uitprinten en op het pakket plakken. Het pakket kan bij elk DHL servicepunt in de buurt worden ingeleverd. Het grote voordeel van een pakketzending is dat het pakket altijd traceerbaar is met een track & trace nummer. 

Binnen ca. 1 werkweerk zijn de scharen geslepen en retour.

Ja, dat kan! 

U bent van harte welkom in onze slijperij. Wanneer u ons bezoekt slijpen we ter plekke uw schaar. Hier kunt u op wachten. Doorgaans is een schaar binnen 5 tot 10 minuten klaar.

Let op: wij zijn elke maandag en  woensdag aanwezig in de slijperij. De andere dagen werken wij op locatie.

Een knipschaar kunnen wij doorgaans 4 tot 8 keer slijpen voordat deze aan vervanging toe is.

Een coupeschaar kunnen wij tussen de 5 en de 10 keer slijpen voordat deze aan vervanging toe is.

Ja, doorgaans kunnen wij alle bramen weg slijpen en de schaar herstellen. Echter is dit wel afhankelijk van de plek waar de braam is.

Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen. Stuur ons een foto naar de e-mail of Whatsapp. Dan beoordelen wij of het mogelijk is de schaar te herstellen.

Extra advies: knip niet verder wanneer er een braam in de schaar zit. Het zou kunnen zijn dat deze dieper wordt en daardoor onherstelbaar beschadigd.

Kappersscharen Slijpen Nederland

Veruit de beste slijpservice voor kappersscharen

Schuiven naar boven